15 APRIL 2021
 

ÅRSBERÄTTELSE 2015

Datum: 2016-05-17
Bakom oss har vi ännu ett år då antalet amatörer och amatörtränare har minskat. Varför? Beror det på stigande ålder, ökande kostnader eller sjunkande intresse?

Efter flera års kamp fick BAS-föreningarna vid STs fullmäktigemöte i Stockholm gehör för motionen om att ett amatörlopp i kvartalet ska köras på V75-dagar.

Våra amatörer är världsberömda för sin kunskap och körskicklighet, det märks när vi är på plats i andra länder.

Årets SM avgjordes på Bergsåker. Allt fungerade perfekt och vi fick en värdig slutsegrare, Ingvar Nyberg, som med segern kvalade in till NM i Norge. STaR utsåg honom dessutom till Årets amatörkusk, som extra krydda efter SM segern.
Tyvärr hade han ingen tur med lottningen av hästarna vid NM.

Det har hela föregående år talats mycket om kostnader. Vi tycker att det är konstigt att A-tränarna har så mycket pengar att "leka med" per år jämfört med övriga basmedlemmar. Minst har amatörerna och ponnyförbundet. Det är minst sagt konstigt och något vi måste ändra på! Egna företagare som A-tränarna är, borde de ha noll.

Vi hade ingen representant vid det internationella amatörloppet på Pompano Beach i USA och får tydligen inte heller någon representant vid VM I Budapest. Knepiga regler - dubbelt straff - eller otur i lottningen.

Många lopp körs med kuskar från Sverige och övriga Europa och alla dessa kontakter är mycket värdefulla för utvecklingen av travet. I dagsläget kan man utan tvekan säga att amatörerna har ett imponerande stort kontaktnät.
Travsporten i Ungern, på Malta och i Spanien har vuxit tack vare amatörerna.


Alla inom BAS-föreningarna förstår nu vikten av att amatörerna måste komma tillbaka till antal för att travet skall kunna leva upp till begreppet FOLKSPORT. Alla måste synas och få vara med, både på lördagar och vardagar.

MED FÖRHOPPNINGAR OM ETT ÄNNU BÄTTRE ÅR.
BENGT LARWIK
ORDF.
 
« Tillbaka

 


 
©Producerad av Uni-marketing 2012
Unimarketing.se