20 FEBRUARI 2019
 

SVENSK VINST I EM FÖR AMATÖRER 2014

Håkan B Johansson är bäst i Europa
På tisdagen vann Halmstadtravets banmästare Amatör-EM för travkuskar. – Nu kan man sätta det på sitt id också, säger Europamästaren.

På grund av oroligheterna i Ukraina så flyttades Amatör-EM till Sverige och avgjordes under måndagen och tisdagen på Halmstadtravet och på Jägersro.

Årets mästerskap blev en uppvisning av hemmakusken Håkan B Johansson som slutade 3-1-1 i sina tre lopp, i det fjärde var han utan häst...

– Jag har varit med och kört några gånger så det var jäkligt kul. Jag kör för mitt land och representerar det, så för mig är det här jättestort, sa 42-åringen.

Håkan B Johansson var trea och etta i de två första loppen på måndagen på hemmabanan Halmstad och ledde mästerskapet inför tisdagens avgörande på Jägersro. Efter att belgaren Piet van Pollaert vunnit det första loppet så slog Håkan B Johansson till med ännu en seger i det fjärde och sista loppet. Segervapnet var Ronny Palm-tränade Pols Point Cap som Håkan B Johansson sände till spets efter dryga 500 meter.

– Jag tog en rövare och fick överta ledningen. Det är inte alltid det går i de här sammanhangen, men i dag hade jag lite tur.
 

« Tillbaka

 


 
©Producerad av Uni-marketing 2012
Unimarketing.se